fbpx

FABRIK, BUTIK & CAFÉ

Tranesvägen 37 (Längs väg 19)
273 92 Skåne-Tranås

0417 – 20125
info (at) osterlenchoklad.se

ÖPPETTIDER

Onsdag – Fredag: 11.00 – 17.00
Lördag – Söndag: 10.00 – 15.00

Extra sportlovsöppet vecka 8 & 9
22/2-7/3 gäller följande:

Måndag – Fredag 11.00 – 17.00
Lördag – Söndag: 10.00 – 15.00

Besök vår webbshop

Café med uteservering och fabriksbutik

// Uppdatering 2021-02-22

Renoveringsveckor på fabriken. Vi river ut, bygger upp och ger lokalerna ett ansiktslyft. Man kan under dessa veckor inte se in i produktionen och fikaplatser inomhus kommer bara att finnas ibland. Lite buller och bång kommer dessutom att ljuda under vissa tider på dagen. Men fint kommer det bli med ny butik och cafésektion lagom till påsk 2021.

OCH vi vill poängtera att fabriksbutiken kommer att ha öppet som vanligt och att man kommer kunna handla sin choklad i vanlig ordning. Tittar solen fram kommer vi fixa lite fikaplatser och filtar utomhus och det går alltid att beställa allt takeaway.
Så sväng förbi om du är nyfiken och chokladhungrig.//

 

Österlenchoklad grundades 2004 i den lilla byn Skåne-Tranås. Fabriken huserar i en gammal byskola från 1893 och än idag är det här vi tillverkar alla våra praliner innan de skeppas iväg till världens alla hörn.

På fabriken, som håller öppet året runt, kan du handla choklad till fabrikspriser och fika i caféet. Soliga sommardagar är trädgården på baksidan eftertraktad där du kan varva ner och hitta det rätta Österlentempot. Har du tur lyckas du knipa en gräddbulle eller två som tar slut snabbare än vi hinner göra dem. Eller varför inte en brownie med pekankola tillsammans med en god kopp kaffe som rostats av några av Sveriges bästa kafferosterier? Färska praliner är förstås en självklarhet.

Från fabriksbutiken kan även se delar av tillverkningen genom våra produktionsfönster och om du har tur kan du skymta en chokladfabrikör som tillverkar något gott just då. Det går även att kika in till vårt systerbolag Svenska Kakaobolagets produktion. De är en av ytterst få tillverkare i Sverige som gör choklad direkt från kakaobönan, bean to bar. När kakaon rostas sprids ljuvliga dofter i hela huset.

Tänk på att det är olika faser i en choklad och pralin-produktion, liksom i alla produktioner. Man ser lite olika saker beroende på vilken dag och vilken tid man är här.  Någon dag rostar vi kakaobönor, någon dag dekorerar vi praliner och vissa dagar packar vi chokladprodukter eller kanske rent av städar och diskar. På helgerna är produktionen stängd då chokladmakare också behöver lite vila. Om du är intresserad av att se något särskilt moment i tillverkningen kan du alltid ringa och fråga oss innan.