The essence of the beautiful is unity in variety
-Felix Mendelssohn

Vi är en av verkligt få chokladfabriker i Sverige. Här tillverkas nämligen inte bara praliner utan även ren choklad under vårt systerbolag Svenska Kakaobolaget. Därmed har vi möjligheten att erbjuda en unik chokladprovning på svensktillverkad choklad.

Svenska Kakaobolaget gör choklad ”bean to bar” – alltså från kakaobönan till färdig chokladkaka. Vi använder enbart ekologisk, hållbart odlad ursprungskakao och adderar minimalt med ingredienser.

Fabrikens chokladprovning - 40 min

Gör en unik resa genom chokladens fängslande värld, från kakaoböna till chokladkaka.

Visste du att kakaosorten, ursprunget, jäsningen och rostningen är fyra av de viktigaste grunderna till varje choklads unika smakprofil och karaktär? Varje ursprungschoklad bär på sin egen historia som skapar grunden till dess särpräglade karaktär och gör smaken helt olik någon annan.

Vi tar med dig på en spännande resa genom olika delar av världen för att ta reda på varför en viss choklad smakar som den gör. Genom att använda alla dina sinnen kan du ta din chokladupplevelse till en helt ny nivå och upptäcka smakdimensioner som du aldrig trodde fanns inom choklad.

Provningen sker i ett avskilt rum där det även går att kika in Svenska Kakaobolags produktionslokaler. En perfekt gruppaktivitet, för möhippan, företagsfesten eller varför inte kompisgänget? Vill ni förlänga upplevelsen går det finfint att köpa till en kopp kaffe och ett par praliner efter provningen för att umgås ytterligare en stund.

Pris: 2500 sek upp till 10 personer. Därefter 250 sek per adderad person.
Tillägg: Kaffe och två praliner efter provningen för  50 sek per person.
Max 16 personer per provning. Vi har inga speciella priser för barn utan priset gäller per kuvert.

För förfrågning gällande evenemang & datum maila: info(at)osterlenchoklad.se

Miniprovningar på fasta datum – 20 min

Varje år erbjuder vi ett par bestämda tillfällen då vi håller en kortare variant av vår ordinarie chokladprovning på fabriken.

Tid: 20  min
Plats: Chokladfabriken i Skåne-Tranås

Datum: Välj datum nedan och antal biljetter
I kassan väljer du alternativet ”fraktfritt”

I vår fabrik i Skåne Tranås gör vi faktiskt inte bara praliner utan även choklad. Det kan tyckas självklart men vi är faktiskt en av ytterst få som tillverkar choklad i Sverige. Vi köper våra ursprungsbönor från utvalda kakaobönder och kooperativ runt om i världen och gör choklad här i vår fabrik.

Nu har du en unik chans att få komma på besök, träffa oss och få en introduktion till hur en kakaoböna förvandlas till choklad. Vi kommer gemensamt att provsmaka sammanlagt fyra olika sorters choklad samtidigt som Fredrik och Ulrika berättar om skillnaden det kan skapa i smak beroende på bönor, ursprung och tillverkningsmetod.

Arrangemanget är rekommenderat för vuxna och ungdomar.

-Kvittot gäller som biljett för dagen.
-Kom gärna 10 minuter innan start.
-Ingen återbetalning av köpt biljett.
-Inga barnbiljetter. Priset gäller per plats och kuvert.

DATUM 

Nya datum för miniprovningar kommer släppas 2020