fbpx

 


Notis angående provningar 2021.

På grund av rådande situation med Covid-19 håller vi inga chokladprovningar för tillfället. 

 


 

The essence of the beautiful is unity in variety
-Felix Mendelssohn

Vi är en av verkligt få chokladfabriker i Sverige. Här tillverkas nämligen inte bara praliner utan även ren choklad under vårt systerbolag Svenska Kakaobolaget. Därmed har vi möjligheten att erbjuda en unik chokladprovning på svensktillverkad choklad.

Svenska Kakaobolaget gör choklad ”bean to bar” – alltså från kakaobönan till färdig chokladkaka. Vi använder enbart ekologisk, hållbart odlad ursprungskakao och adderar minimalt med ingredienser.

Fabrikens chokladprovning - 40 min

Gör en unik resa genom chokladens fängslande värld, från kakaoböna till chokladkaka.

Visste du att kakaosorten, ursprunget, jäsningen och rostningen är fyra av de viktigaste grunderna till varje choklads unika smakprofil och karaktär? Varje ursprungschoklad bär på sin egen historia som skapar grunden till dess särpräglade karaktär och gör smaken helt olik någon annan.

Vi tar med dig på en spännande resa genom olika delar av världen för att ta reda på varför en viss choklad smakar som den gör. Genom att använda alla dina sinnen kan du ta din chokladupplevelse till en helt ny nivå och upptäcka smakdimensioner som du aldrig trodde fanns inom choklad.

Provningen sker i ett avskilt rum där det även går att kika in Svenska Kakaobolags produktionslokaler. En perfekt gruppaktivitet, för möhippan, företagsfesten eller varför inte kompisgänget? Vill ni förlänga upplevelsen går det finfint att köpa till en kopp kaffe och ett par praliner efter provningen för att umgås ytterligare en stund.

Pris: 2500 sek upp till 10 personer. Därefter 250 sek per adderad person.
Tillägg: Kaffe och två praliner efter provningen för  50 sek per person.
Max 16 personer per provning. Vi har inga speciella priser för barn utan priset gäller per kuvert.

För förfrågning gällande evenemang & datum maila: info(at)osterlenchoklad.se