englishFacebookInstagramwebbshop

MÖT FABRIKÖRERNA

Fabriken med intilliggande butik har funnits sedan 2004. Ägarparet Fredrik och Ulrika driver verksamheten tillsammans med ett dedikerat team som lever och andas choklad.

Bakom tegelfasaden bubblar det av experiment och smakintryck. Vi jobbar nitiskt med att få fram det bästa ur de fantastiska råvaror som levereras till oss från omkringliggande gårdar. Många gånger är det en utmaning. Men så är det när man vägrar att använda puréer, aromer eller tillsatser.  Vi går mot strömmen och gör inte som alla andra.

Därför kan ni se hur vi en morgon jobbar med sex kilo Kiviksäpplen för att fyra dagar senare kunna presentera en äppelkakspralin i butiken. En annan morgon kan ni se oss plocka vild aronia till våra mustiga aroniapraliner.

Hängivenhet, passion och strävan efter enkelhet, tillsammans med mycket humor och kaffe.  Det är väl egentligen det som är det hemliga receptet bakom vår uppskattade choklad.


Ibland dyker vi upp i mediala sammanhang. Det här är ett axplock av de vi känner till i alla fall.

Gourmet 2016
Tidningen Gourmet gör ett stop hos oss på sin Skåne-turné

Mitt i myllan – 2016
SvD Resor gör ett stopp hos oss på sin reportageresa genom Österlens smultronställen

Dags för chokladens munskänkar – 2015
Lokala tidningen På Österlen hälsar på och vi pratar choklad, praliner och schyssta produkter.

Mathjältar – Österlenchoklad gör allt från grunden – 2015
Vi dyker upp hos Lantliv Mat & Vin och berättar om skånska råvaror i skånska praliner

Chokladrevolutionen – 2015
Vi träffar Du & Co för att prata om hur det är att bygga chokladföretag

Mikrochoklad -2015
Tidningen Hunger om vår Bean to bar satsning

Schysst Choklad – 2015
Ett trevligt uppslag men fina bilder i tidningen Äkta mat

Fabrikörerna skalar upp – 2015
Österlenmagasinet besöker oss under invigningen av kakaorosteriet och vi pratar ursprungschoklad samt prisbelönta praliner

Skåne-Tranås kulinariskt centrum – 2015
En artikel i Ystad Allehanda om vårt guld och brons i årets International Chocolate Awards Scandinavia

De utmanar wrapen med gräddbullsemlan – 2015
En av årets semmelsensationer – gräddbullesemlan. Läs artikeln i Expressen här

Det blev en ”Nunna”! – 2015
Följetången om gräddbuillesemlans nya namn, framröstat i Ystad Allehanda

Premiär för gräddbullsemlan – 2015
Två klassiker förenas i en ny skapelse – gräddbullesemlan. Ystad Allehanda är med när den första gräddbullesemlan spritsas ut. Läs artikeln här

Skånska smaker bit för bit – 2014
Sydsvenskan besöker fabriken och vi pratar getostpralin, pecandrömmar och choklad från grunden. Läs artikeln här

Smakfabrikörerna som tänker gott – 2014
Journal Chocolat skriver om vår satsning på Bean-to-bar-choklad och inkluderar några smarriga recept

Smak av sommar i pralinerna – 2014
Österlentidningen ”Vad händer” skriver om våra sommarsmaker

Från böna till chokladkaka – 2014
Vi berättar om kakaon från Sri-Lanka och vår lanserade crowdfundingkampanj Läs artikeln här

De gör revolt mot chokladfusket – 2014
Vi pratar med lokaltidningen om vårt projekt där vi gör choklad från grunden Läs artikeln här

200 praliner och sex kilo äpplen – 2014
Himla mycket Sverige recenserar! Läs artikeln här

En god sak – Internetexperterna som blev noviser på choklad – 2014
DI gör ett besök och vi pratar bean to bar Läs artikeln här

Utsökta nyheter bland pralinerna – 2014
Kristina Fröling från Österlenmagasinet kommer och testar våra nya kollektioner!

Österlenchoklad gillar att hålla det enkelt – 2013
Vår fina pralinask fick vara med på ett hörn!

Drömmar med smak av choklad – 2013
Vi fick tillfälle att fika med Ystads Allehanda och berätta om choklad och entreprenörskap. Läs artikeln här

Smakfullt för nya fabrikörer – 2013
Österlenmagasinet kom på besök när vi flyttade in.