englishFacebookInstagramwebbshop

Chokladprovningar på fabriken

I vår fabrik i Skåne-Tranås gör vi faktiskt inte bara praliner utan även choklad.  Det kan tyckas självklart men vi är faktiskt en av ytterst få som tillverkar choklad i Sverige.  Vi köper våra ursprungsbönor direkt från utvalda kakaobönder och kooperativ runt om i världen och gör choklad här i vår fabrik. Mer information om den satsningen hittar du hos vårt systerföretag Svenska Kakaobolaget.

Kontakta oss för att boka in en provning för ditt sällskap eller för ditt företag. 

Nedan ser ni våra ordinarie provningskoncept som kan bokas för speciella tillfällen i gruppen om minst 10 pers eller för en minimikostnad motsvarande 10 deltagare.

ÖPPEN PROVNING PÅ FABRIKEN I SKÅNE-TRANÅS
Få en inblick i hur chokladtillverkning går till under ett av våra öppna miniprovningar –  20 min

Vanligtvis tar vi enbart emot privata sällskap och företagsbokningar. För dessa arrangemang, se våra ordinarie chokladprovningspaket längre ned på sidan. MEN vi har valt ut ett par datum under året där vi har öppna provningar med ett begränsat antal platser där du kan delta i en miniprovning här hos oss på fabriken. Du får då en unik chans att stiga in i chokladens värld med en introduktion till hur en kakaoböna förvandlas till choklad. Du får möjlighet att prova olika chokladsorter tillverkade på fabriken och upptäcka hur choklad kan smaka helt olika när kakaobönorna kommer från skilda delar av världen. Vi rekommenderar att du köper biljetter i god tid innan så att du säkrar din plats.

Pris: 90 sek

Platserna är begränsade så först till kvarn. Biljett köper du via webbshoppen, se länk längre ner.

Aktuella datum:

3/11 kl. 15.00
4/11 kl. 15.00

KLICKA HÄR FÖR ATT KÖPA DIN BILJETT ONLINE

FABRIKENS INTRODUKTION TILL CHOKLAD
Från böna till chokladkaka på 30 minuter 

Österlenchoklad huserar i Skåne-Tranås gamla byskola och passande nog så håller vi chokladprovningen i en av de gamla lektionssalarna. Här får du lyssna på en kunskapsresa om chokladens historia och tillverkningsprocess från böna till chokladkaka. Som en av Sveriges enda riktiga chokladtillverkare får du en unik möjlighet att prova olika chokladsorter tillverkade på fabriken och upptäcka hur olika choklad kan smaka när kakaobönorna kommer från olika platser i världen.

Detta ingår:

  • En introduktion till chokladens väg från böna till choklad.
  • En mindre provning där vi testar ett par chokladsorter med ursprung från olika världsdelar.  

Pris per person vid 10 deltagare eller fler: 195 sek inklusive moms
Pris för arrangemanget under 10 deltagare är 1950 sek inklusive moms

FABRIKENS CHOKLADPROVNING
En smakresa som tar dig  jorden runt på 60 minuter 

Välkommen till en stund av chokladnörderi där vi kommer guida dig i kakaons fantastiska värld. Österlenchoklad huserar i Skåne-Tranås gamla byskola och passande nog så håller vi chokladprovningen i en av de gamla lektionssalarna. Vi berättar vi om chokladens historia, härkomst, tillverkning, och användning. Det blir en spännande resa där vi följer kakaofrukten från trädet till chokladkaka och även förvandlingen till en god pralin här på vår fabrik. Vi genomför en chokladprovning av ursprungschoklad som tillverkats på fabriken och upptäcker hur olika choklad smakar när kakaobönorna kommer från olika delar av världen. Vi avslutar med en provsmakning av ett par praliner från säsongens kollektion tillsammans med en kopp kaffe och en frågestund. Därefter får ni fika vidare i lugn och ro i vår cafédel. 

Detta ingår:

  • En kunskapsresa om chokladens väg från böna till kaka och till en färdig pralin.
  • En inblick i hur kakao växer och kakaobondens situation.
  • En provning där vi testar flera olika chokladsorter med ursprung från världsdelar som Afrika, Asien och Sydamerika.
  • Kaffe och ett par praliner från våra kollektioner.

Pris per person vid 10 deltagare eller fler: 365 sek inklusive moms
Pris för arrangemang under 10 deltagare är 3650 sek inklusive moms