englishFacebookInstagramwebbshop

SMAKERNA

Vi är egentligen inte i pralinbranschen. Vi är i smakbranschen. Vårt fokus är att förenkla designen och framhäva innehållet. Och enkelheten är det första du ser när du kikar ner i en av våra pralinboxar. Om du lyckas lägga vantarna på en så kommer du förstå vad vi menar.
Men i smaken skiljer det desto mer. Varje pralin har en distinkt karaktär och talar sitt tydliga språk.

Som chokladfabrik mitt på Österlen har vi ett ben i den skånska myllan och ett annat i världen. Österlen är ett nav för smakupplevelser och vår ambition är att kanalisera dem genom choklad. Hallon, havtorn, aronia, spettekaka, äpple – allt kommer från närliggande gårdar och småskaliga producenter i Skåne som är lika måna om kvalitet och smak som vi.
Samtidigt är världen full av spännande smaker som inspirerar och utvecklar våra sinnen. Vi reser mycket och har tagit hem inspiration från alla världens hörn. Även här är vår ambition att endast använda det bästa. Lönnsirap från Canada, havssalt från Bretagne och lakrits från Calabrien.

För oss är det viktigt att inte jobba med köpta fruktpuréer eller syntetiska aromer. Hos oss innehåller en hallonpralin just hallon. Massor med hallon. De kokas ihop och kombineras med den choklad som passar bäst. Vi använder ofta single origin från olika delar av världen. Visst är det mer av en utmaning, vi tar den svårare vägen. Samtidigt kan vi vara stolta över våra produkter och du kan vara trygg med kvalitén. Detta är tanken bakom våra två kollektioner; Smaker av Österlen och Smaker av världen. Två kollektioner som kanaliserar smaker både lokalt och globalt. 

Under våren 2016 vann vi brons för vår New York Cheesecake pralin och 2015 vann vi guld för vår äppelkakspralin samt brons för vår rosmarinpralin i tävlingen International Chocolate Awards Scandinavia.