englishFacebookInstagramwebbshop

Vårt manifest

För oss handlar detta inte bara om vackra praliner och god choklad. Allt vi gör är ett aktivt ställningstagande för att göra något bra och äkta. Så vi ville dela med oss om vilka vi är och hur vi ser på världen. Vårt manifest helt enkelt.

  1. Vi utgår från riktiga produkter. Vi får ofta kommentarer om att våra praliner smakar så mycket mer och har så rena smaker. Det är för att vi använder riktiga produkter. Till en hallonpralin köper vi hallon, inget annat. Det låter kanske självklart men är tyvärr långt ifrån standard i branschen där industriproducerade puréer och smakaromer dominerar.
  2. Vi tänjer på gränserna. Eftersom vi använder riktiga produkter har vi fler möjligheter, och vi använder dem. Därför hittar du lite ovanligare pralinsmaker hos oss såsom getost, bacon/banan och cheesecake. Vi experimenterar mycket och ofta. Vi räds inte det annorlunda. Vi frågar inte varför. Vi frågar varför inte?
  3. Vi är i smakbranschen. Subtila smaker är inget för oss. Säger vi äpplekaka ska det också smaka äpplekaka, inget annat. Självklart ska det också alltid vara gott, även om kombinationerna ibland kan låta konstiga. Smaken är allt för oss. Därför har vi inte heller massvis med olika former och färger på våra praliner, alla har samma form.
  4. Vi använder lokala råvaror så långt det går. För vi tror att lokalt är bättre. Bättre smak, bättre för lokalsamhället och bättre för miljön. Så enkelt är det.
  5. Vi går hela vägen. Köpta praliner under eget namn, halvfabrikat, färdiga smaksättningar, “egen” choklad som inte är egen. Vi har sett allt. Vi tar inga genvägar och vi fuskar inte. Därför har vi bland annat startat vårt systerföretag Svenska kakaobolaget som direktimporterar kakao och gör choklad från grunden som en av verkligt få i Sverige.

Vissa kallar oss rebeller, det tar vi som en komplimang. För vi vill förändra branschen. Vi är trötta på smaklösa praliner och halvsanningar. Om du har ätit våra praliner så förstår du nog vad vi menar. Så, välkommen på vår resa. Kul att du också vill vara med och förändra!

PS. Vi glömde nog säga att vi vann guld och brons i nordiska mästerskapen 2015. Vi tar det som ett tecken på att vi är på rätt väg. DS.

//Ulrika och Fredrik, chokladfabrikörer